Advies en begeleidng binnen zorg en onderwijs

Inzet van uitmuntende strategie, middelen, personeel met als doel het professionaliseren, optimaliseren van de processen & het bereiken van uw verwachtinge. Verkoop, organisatie/exploitatie modellering en budgettering, scenariobepaling en projectmanagement bij (nieuwbouw)projecten binnen zorg en onderwijs.

Auditering en Quick scan

Advies en begeleiding van uw bestaande organisatie, optimaliseren van de organisatie en exploitatiebudget

Module 1
Diagnose stelling van uw “AS IS" cateringorganisatie met GAP- en Needs- assesment en SWOT analyse. Na het definiëren van uw doelstellingen en analyse van de processen volgt de opmaak van een concreet verbeteringstraject.
Door re-engineering van de processen bereiken we een optimalisatie op diverse vlakken:

  • Voedingsbeleid: gericht aanbod voor de diverse doelgroepen
  • Voedingsconcept: schakeling van het productie- en distributiesysteem, vaatwas, onderhoud en afval
  • Logistiek – routings
  • Personeelsbeleid: re-organisatie, (her)definiëren van de taken, werkinstructies, procedures, focus op teamwork
  • Kwaliteitsbeleid – voedselveiligheid – duurzaamheid
  • Informatisering – automatisering: maaltijdbeheersysteem – managementinformatie
  • Aankooporganisatie – product & assortimentbeleid, procedures
  • Financieel beleid: budgetbeheersing & transparantie – prijssetting – besparingsmaatregelen
  • Impact op – integratie van uw voedingsdienst met de primaire processen


Module 2: Het omzetten naar praktische uitvoering.
We begeleiden u met het veranderingstraject en helpen met het implementeren van de geformuleerde processen, systemen, verbeteringacties. Het gebruik daarvan wordt aan uw medewerkers aangeleerd. Vervolgens staan wij in voor het monitoren van de vernieuwde uitvoering & beheer

Opmaak organisatiemodellen

Haalbaarheidsstudies, projectbegeleiding en ontwerp bij nieuwbouw en renovatietrajecten

Wij maken diverse organisatiemodellen - cateringconcepten met financiële simulaties (alle noodzakelijke middelen worden in kaart gebracht: van exploitatiekosten tot ontwerp en budgetbepaling van de noodzakelijke keukeninfrastructuur en equipment), zodat het Bestuur & Directie een gerichte keuze kan maken voor de toekomst. Een analyse van de door de instelling eigen opgemaakte modellen zijn mogelijk. Van het uiteindelijk beslist model staat Global FoodCare in voor de projectbegeleiding tot uiteindelijke operationele opstart.

Binnen de productie- als consumptiegerichte organisaties worden zowel centrale als decentrale, warme lijn of ontkoppelde voedingsystemen, traditioneel of innoverende combinaties van concepten behandeld.

Module1: Na behoefteanalyse, definitie van de doelstellingen en budget worden 1 of meerdere scenario’s opgemaakt met evaluatie en beschrijving van voedingsbeleid, type voedingsconcept, personeelsbeleid, informatisering, automatisering, budgetdefinitie, ontwerp en bepaling equiment.

Module2: Transitie & implementatie
Wij vertalen het beslist cateringconcept naar een praktische uitvoering met stappenplan tot implementatie (tips & tools).
We begeleiden het project en helpen met het implementeren van de geformuleerde processen en nieuwe systemen. Het gebruik daarvan wordt aan uw medewerkers aangeleerd. Vervolgens staan wij in voor het monitoren van de vernieuwde uitvoering & beheer

Kwaliteitsborging

Ontwikkelen, realiseren, managen en borgen van klantgericht werken
  • Meten van gasttevredenheid
  • Mystery visits

Kostenbesparing & Budgetbeheersing

Opvolging en controle van uw budget.

Niet alleen een efficiënt aankoopbeleid zorgt voor een effectieve budgetbeheersing. Ook wordt aandacht geschonken aan het reduceren van kosten. Om effectief kosten te kunnen reduceren is kennis van de processen binnen de cateringorganisatie en de financiële parameters noodzakelijk. Afhankelijk van de kostenstructuur en het model worden besparingsmaatregelen voorgesteld.
Wij helpen uw management met

  • het onderbouwen van een transparant beleid met financiële cijfers en begrippen; kostprijsberekening, doorbelasting en verdeelsleutels;
  • het opmaken van onderbouwde business cases & financiële rapportages
  • effectieve maatregelen te nemen om kosten te reduceren binnen de cateringorganisatie;
  • aankoopadvies volgens de wetgeving overheidopdrachten

Coaching en opleiding voor management en personeel

De waarde van uw mensen vergroten

Wij bieden trainingspakketten aan in functie van uw cateringconcept zowel op vlak van operationele uitvoering als het interactief bijbrengen van kennis en inzicht, vaardigheden en attitudes.

  • Management advies
  • Interne coaching na training
  • Assistentie bij screening

In- of uitbestedingsvraagstukken catering

Ondersteuning bij aanbestedingen

Wij begeleiden u om tot de juiste beslissing te komen ingeval van “in- of uitbesteding cateringdienst”. Bij aanbesteden ondersteunen wij u bij het vinden van de beste exploitant voor uw voorziening.

Wij ondersteunen en adviseren u naar:

  • het bepalen van het meest rendabel cateringconcept,
  • de strategie van de aankoopprocedure bepalen
  • het opstellen van de functionele, technische bepalingen; het bestek,
  • de analyse van aangeleverde offertes der inschrijvers
  • het afsluiten van een optimaal cateringcontract.
  • het bieden van opstartbegeleiding.

Operationele support & begeleiding

Operationele ondersteuning van uw organisatie
  • Opmaak of update van het operationeel draaiboek van uw organisatie, in functie van het cateringconcept (uurroosters, roulementen, postbeschrijvingen,…)
  • Opmaak ondersteunende management tools, menucyclus, receptuur, …
  • Opmaak kwaliteitshandboek
  • Opstartbegeleiding bij nieuw cateringconcept
  • Bijsturing van de processen en uitvoering

Performance management

Het monitoren van uw cateringprestaties en beheer

Deze begeleiding is gericht op het inzichtelijk maken van uw cateringprestaties, de marktconformiteit en
het genereren en interpreteren van informatie.

Wij begeleiden u met:

  • het formuleren van kritische prestatie-indicatoren en vergelijkingen
  • het praktisch meetbaar maken van kosten, kwaliteit, klanttevredenheid e.a.
  • het combineren van KPI's en benchmarks in management rapporten
  • het opmaken en implementeren van bijsturingsacties op basis van resultaten
Elk advies is steeds deskundig,
realistisch, objectief, probleemoplossend en resultaatgericht:

Financiële optimalisatie tot besparing -zonder inbreuk op kwaliteit en service.
Hospitality verhogende aanpak voor uw gasten.
De waarde van uw mensen (cateringpersoneel) vergroten.
Efficiënt beheer en beheersing.
Conformiteit aan regelgeving en aannames.

Samenwerken met Global FoodCare?

Dynamisch, realistisch, deskundig, inspirerend, doel-resultaatgericht, objectief.

Contacteer ons